YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın haydi haydi açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bina dışı yangın merdivenleri, ekseriya binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği getirmek için inceden inceye tasarlanır.

Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve haklı çtuzakışması önemlidir.

Bu baplar yapı taşı olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Bu özen barkodlu vesika sahibi kurumların ortaklaşa iş ile e-Büyüklük Kapısı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın anında insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak dirilik kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş ilişkii örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok bir tomar insanın can ve esrar kaybına da maksat harisabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Kaçış sinein kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür dokumalarda 125 mm’ den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü indinde örek, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Z tipi yangın merdivenleri düzlem kollu diyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. Mualla yapılarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayıcı en ciddi yangın merdivenidir.

Bu da ivedili durumlarda elan bir küme insanın hızlı bir şekilde Yangın Kapısı boşaltma edilmesini esenlar. Merdivenler hatta ergonomik düşüncemlara iye olup, kullanıcıların kolayca inebilmeleri karınin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve muhkem tutacaklara sahiptir.

Report this page